Maradona
0

Dvoboj protiv Brazila je pitanje života i smrti!

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
ITrener argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona dramatičnim je riječima najavio septembarski kvalifikacijski susret za SP protiv Brazila.

Maradona je tražio premještanje domaćinstva kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. protiv vječitih suparnika Brazilaca iz Buenos Airesa u Rosario i želja mu je ispunjena. Utakmica između Argentine i Brazila na rasporedu je 5. septembra, a iz Argentinskog nogometnog saveza su dopuštenje o premještanju susreta tražili od Međunardone nogometne federacije (FIFA) i dobili ga, izvjestio je predsjednik saveza Julio Grondona.

  • Ukoliko na stadionu Rivera ne možete dobiti podršku kakvu imate u Rosariju, onda je preseljenje u Rosario bonus i prednost za nas – prokomentirao je Maradona.

Argentina je trenutno u južnoameričkim kvalifikacijama na četvrtom mjestu, posljednjem koje direktno vodi na SP u Južnoafričku Republiku, stoga im je dvoboj protiv vodećeg Brazila, iznimno bitan. Vodeći Brazil od Argentine ima pet bodova više.

  • Protiv Brazilaca ćemo se boriti za život! Naravno, bit će to vrlo teška utakmica za nas.

Još jednom je Maradona morao odgovoriti na upit o eventualnom povratku Juana Romana Riquelmea u nacionalnu vrstu.

  • U mojoj reprezentaciji mogu igrati samo lojalni igrači, kao što su Mascherano, Messi ili Agüero, koji će uvijek bespogovorno davati sve od sebe - zaključio je Maradona.