Nogomet
0

VIDEO / Dvoboj Argentine i Brazila odgođen zbog kvara generatora

Totalsport
Prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Argentine i Brazila, koja je trebala biti odigrana u srijedu navečer u argentinskom gradu Restistenciji, tačnije na Estadio Centenariju, odgođena je zbog kvara generatora.

Slavne južnoameričke reprezentacije, sastavljene od igrača iz domaćih liga, trebale su se sastati drugi put u dvije sedmice nakon što je Brazil dobio prvu utakmicu u Goianiji 19. septembra (2-1).

Igrači su izašli na teren i bili su spremni za slušanje nacionalnih himni, ali je čileanski sudija Enrique Osses prvo odgodio početak dok se ne omogući puno osvjetljenje terena, jer je prethodno generator otkazao.

Igrači dviju ekipa su tako proveli pola sata na terenu zagrijavajući se i čavrljajući međusobno, sve dok utakmica nije odgođena do daljnjeg.

Kako rezervni generator nije bio dostupan na stadionu, Osses je donio odluku o odgodi na sramotu Argentinskog nogometnog saveza (AFA) koji je organizovao utakmicu.

Savez zasad nije ponudio novi termin odigravanja susreta pošto je reprezentativni kalendar popunjen do kraja godine.

Uprkos izostanku najboljih igrača koji igraju u najvećim evropskim klubovima u ovom su susretu trebale nastupiti zvijezde poput Neymara (Brazil) ili Maxija Rodrigueza (Argentina).