Nogomet
0

Dvije hiljada policajaca brine za sigurnost na finalu Lige prvaka

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemačka policija je dodatno pojačala mjere osiguranja uoči subotnjeg finala Lige prvaka između Bayerna i Chelsea na stadionu Allianz Arena u Munchenu.

Za sigurnost će brinuti oko 2.000 policajaca koji će biti razmješteni na stadionu, oko njega i u središtu grada. U Munchenu očekuju dolazaka oko 30.000 navijača londonskog kluba zbog čega su mjere podignute na najviši stupanj. Posebice nakon navijačkih izgreda na utakmicama kvalifikacija za ulazak u prvu i drugu njemačku ligu.

Policija će pojačati mjere osiguranja i na mjestima na kojima će biti javni prijenosi utakmica - na Olimpijskom stadionu, bivšem Bayernovom domu, očekuje se 60.0000 navijača, a na Theresienwiese, mjestu na kojem se organizira Oktoberfest, očekuje se 30.000 navijača.

"Policija je spremna i vjerujem kako neće biti nikakvi izgreda. Naravno, uvijek su mogući poneki incidenti, no policija se kvalitetno pripremila," najavio je predstavnik policije Wolfgang Wenger.

U dogovoru s engleskim vlastima za 80 navijača Chelsea je zabranjen izlazak iz Engleske, no u Munchenu smatraju kako će se još najmanje 150 engleskih huligana s 'crnih lista' ipak probiti do Njemačke. Chelsea je na svojoj stranicu objavio upozorenje njemačke policije koja neće imati milosti prema izgrednicima.