Guus Hiddink
0

'Dva puta smo pobijedili Barcu, ali u mislima'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Trener nogometaša Chelseaja, holandski stručnjak Guus Hiddink, kaže da se za svaku utakmicu priprema razmišljajući unaprijed o svakoj minuti sljedećeg dvoboja.

Aktualni izbornik reprezentacije Rusije, koji je u Chelsea doveden do kraja sezone umjesto Luiza Felipea Scolarija, tako je novinarima otkrio kako je u svojoj glavi već dva puta ''odigrao'' utakmicu protiv Barcelone, protivnika Chelseaja u polufinalu Lige prvaka.

  • Morate uvijek razmišljati unaprijed u trenerskom poslu. Tako sam i ja već dva puta ''igrao'' protiv Barcelone i oba puta smo pobijedili u tim imaginarnim utakmicama – obznanio je Hiddink, ne želeći ipak detaljnije govoriti o scenariju tih utakmica iz njegove glave.

No, priznao je da je portugalski odbrambeni igrač Jose Bosingwa odradio odličan posao motreći na Argentinskog Barceloninog asa Lionela Messija.

  • U mojoj glavi, nikada nisam ''izgubio'' utakmicu koju bih unaprijed vrtio u glavi. Morate se u pripremi usredotočiti na sve moguće teškoće i zamke koje vam nosi svaki susret. Sigurno je da Bosingwu čeka teška zadaća, no, pustimo ga da je obavi! On je u zadnje vrijeme imao problema s ozljedom zadnje lože, no to je sad stvar prošlosti. Očekuju ga dueli s jednim od najatraktivnijih svjetskih igrača. Međutim, bila bi greška govoriti samo o Messiju i zanemariti snagu i moć svih njegovih suigrača koji vam mogu napraviti veliku štetu – zaključio je Hiddink