Nogomet
0

Dva milanska kluba poludjela za Baleom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Već je prošle sezone 21-godišnji velški nogometaš iz Tottenhama, Gareth Bale, toliko privukao pažnju svojim odličnim igrama da nije bilo jačeg kluba koji nije pokazao interes za njim.

Nakon predstave ove sedmice na San Siru, kada je u Ligi prvaka postigao tri pogotka Interu u porazu londonske ekipe (4-3), sve je poprimilo još veće dimenzije, a nekako je logično da su posve poludjeli oni koji su bili najbliže toj utakmici.

Talijanska La Gazzetta dello Sport piše da su se tako čelnici dva milanska kluba, Intera i Milana, posve raspametili kada je Bale u pitanju. Iako u talijanskom nogometu danas ne stanuje toliko mnogo novca kao nekada, da se zaključiti kako bi po pitanju ovog velškog bočnog igrača napravili iznimku.

"Uvijek sam volio Balea i često smo pričali o njemu", rekao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani i dodao jednu "lukavu" izjavu: "Sada nije pravo vrijeme za njegovo dovođenje. Trebali bi pojačati interes kad se povrijedi.

Bale ima ugovor s Tottenhamom do 2014. godine, a na White Hart Laneu znaju da za njega mogu dobiti pravo bogatstvo. Sadašnjih 10 miliona eura, na koliko se procjenjuje Bale, vjerovatno je smiješna i neozbiljna cijena.

"Koliko bi bila njegova cijena? Vjerujemo oko 40 miliona. On je fantastičan nogometaš. Čekamo sljedeće ljeto", rekao je vlasnik Intera Massimo Moratti.