Premiership
0

Dva gola Kalinića, pa crveni karton

Totalsport
Nikola Kalinić (Foto: AFP)
Nikola Kalinić (Foto: AFP)
Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je središnja osoba utakmice 20. kola između West Bromowciha i Blackburna. Njegova ekipa je, inače, kao gost slavila s 3-1.

Kalinić je postigao dva od tri pogotka gostiju, što su mu treći i četvrti pogodak ove sezone. Prvi je postigao već u 3. minuti kada je desnom nogom mirno naciljao mrežu suparnnika, dok je početkom drugog dijela (53. minuta) iskoristi grešku domaće odbrane i postigao gol za tadašnjih 2-1. No, u 64. minuti je napravio nepromišljeni start, te je zbog grubog nasrtaja na Scharnera pocrvenio.

Na njegovu, ali i sreću Blackburna, zadržali su vodstvo 3-1 do kraja i tako upisali bitna tri boda.

Tottenham je pobijedio Newcastle na svom White Hart Laneu s 2-0, uz isti recept kao i tokom vikenda. Tada su s igračem manje slavili kod Aston Ville (2-1), a i ovom prilikom su morali igrati s igračem manje jer je u 66. minuti crveni karton dobio Kaboul. U tom je trenutku Tottenham vodio 1-0, no do kraja su još povećali rezultat, a učinio je to Gareth Bale svojim šestim pogotkom u sezoni.

Veliki posao je pritom napravio hrvatski nogometaš Luka Modrić koji je opet zapaženo odigrao svih 90 minuta (nitko drugi od hrvatskih igrača u Tottenhamu nije ulazio u igru). Ukrao je Modrić loptu Carrollu, na dvadesetak metara od vlastitog gola, te je poveo kontru. Uposlio je potom Balea koji se stuštio prema šesnaestercu, te je lijevom nogom, potpuno iskosa, sjajno pogodio suprotni ugao.

Prvi pogodak je bio vrlo sličan, ali s druge desne strane. Aaron Lennon je tada krenuo prema suparničkom golu i rezantnim udarcem poslao loptu u suprotni ugao mreže. Ovom pobjedom je Tottenham preskočio Chelsea na tabeli i sada je četvrta momčad Premiershipa.

Prvu pobjedu sezone u gostima je proslavio Fulham. Slavila je londonska ekipa kod Stoke Citya 2-0, a oba su pogotka postignuta u prvih deset minuta. Oba je pogotka postigao odbrambeni igrač Christopher Baird.

Dvostruki strijelac je bio i Dudley Campbell za pobjedu Blackpoola kod Sunderlanda, također 2-0. No, to je Blackpoolu, novom Premierligašu, bila već peta pobjeda na strani ove sezone.

Privremeno je, pak, na vrh tabele dospio Manchester City i to lakom domaćom pobjedom protiv Aston Ville (4-0), koja je i dalje loša u gostima (sedmi poraz u devet utakmica). Goste je iz Birminghama dotukao Mario Balotelli koji je postigao tri od četiri pogotka, s tim da je dva puta bio hladnokrvan udarcima s bijele tačke.

Ipak, treba reći da City ima bod više od gradskog rivala Uniteda, ali i čak tri utakmice više.

 Premiership, 20. kolo:

Tottenham - Newcastle 2-0 (Lennon 57, Bale 81)

Manchester City - Aston Villa 4-0 (Balotelli 8-11m, 27, 55-11m, Lescott 13)

West Bromwich - Blackburn 1-3 (Thomas 17 / Kalinić 3, 53, Diouf 62)

Stoke - Fulham 0-2 (Baird 4, 10)

Sunderland - Blackpool 0-2 (Campbell 50, 90)

West Ham - Everton (17.30 sati)

Birmingham - Manchester United (20 sati)

  Redoslijed: 1. Manchester City 38, 2. Manchester United 37 (-3), 3. Arsenal 35 (-2), 4. Tottenham 33 (-1), 5. Chelsea 31 (-2)...