Wolfsburg na bh. pogon
0

VIDEO / Dva gola Džeke, jedan Misimovića

Sarajevo-x.com/Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U okviru 29. kola Bundeslige Wolfsburg je savladao Hoffenheim. Zahvaljujući golovima Edina Džeke, Zvjezdana Misimovića i Andrea Barzaglija Wolfsburg je slavio sa 4:0.

Već u 25. minuti prvog poluvremena Džeko je postigao svoj prvi pogodak kada je loptu glavom ubacio u mrežu Hoffenheima.

Na početku drugog poluvremena Vedad Ibišević je pokušao postići izjednačujući pogodak, no neprecizno, da bi samo nekoliko minuta kasnije Andrea Bartagalij glavom uputio loptu ka golu Hoffenheima i doveo Wolfsburg u vodstvo od 2:0.

U 74. minuti pao je još jedan gol na Volkswagen Areni kada je sjajni bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović svojim pogotkom povećao vodstvo vukova, a samo dvije minute kasnije Džeko postiže svoj drugi pogodak u ovoj utakmici, pospremivši loptu u mrežu za uvjerljivih 4:0.

Spomenimo i to da je Sejad Salihović u 60. minuti "napao" gol vukova, međutim lopta je završila iznad okvira gola.

Ove sezone u Bundesligi Džeko je postigao 18. pogodaka, a četri puta u zadnjih pet utakmica bio je dvostruki strijelac. Džeko se po broju golova izjednačio sa Kiesslingom iz Bayera i Kuranyijem iz Schalkea.

Kada je riječ o asistencijama Džeko je najbolji jer je čak deset puta ove sezone dodavao za gol svoje ekipe. Na toj tabeli (zbroj golova i asistencija) je Misimović na petom mjestu s 20 bodova, jer je protiv Hoffenheima upisao deveti gol i 11. asistenciju ove sezone.

Svih 90. minuta odigrali su Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, kao i Vedad Ibišević i Sejad Salihović za svoj Hoffenheim, koji nije imao šanse protiv Wolfsburga.