Nogomet
7

Dupovac uoči revanša s Čelikom: Idemo na novu pobjedu, navijači su to zaslužili

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
U subotu će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" biti odigrana druga finalna utakmica Kupa BiH u kojoj će Sarajevo ugostiti ekipu Čelika. Bordo tim ima prednost od 2:0 nakon prve utakmice odigrane u Zenici, a kapiten Sarajeva Amer Dupovac je najavio novu pobjedu Divova i osvajanje trofeja.

Veliku je prednost pred revanš ekipa Sarajeva ostvarila u Zenici pobijedom od 2:0.

"Odigrali smo veoma dobro protiv Čelika, što nije bio slučaj u premijerligaškoj utakmici. Nastavili smo pobjednički niz i stekli sjajnu prednost. Očekivali smo napade Čelika i bili spremni da ih neutrališemo, a svoje smo šanse iskoristili", izjavio je Dupovac komentarišući prvu utakmicu finala Kupa BiH.

Iako je prednost velika, igrači Sarajeva su i dalje veoma oprezni.

"U drugu utakmicu ulazimo s prednošću od dva gola, ali mi to moramo zanemariti i pokušati ostvariti novu pobjedu. Čelik će napasti jer ima rezultatski zaostatak, a nama odgovara kad se igra otvoreno. Ovo je zadnja utakmica u ovoj sezoni i svakako idemo na pobjedu, jer su to naši navijači zaslužili", kazao je kapiten Bordo ekipe.

Sarajevo je ove sezone jurišalo na titulu, ali je na kraju prvi kroz cilj prošao Zrinjski. Ipak, sezonom su na Koševu zadovoljni.

"Dobro smo igrali, a sada smo blizu i trofeja u Kupu BiH. Imamo razloga za zadovoljstvo", jasan je bio Dupovac.

Utakmica između Sarajeva i Čelika se igra u subotu s početkom u 17 sati.