Nogomet
27

Dupovac: U Gradačcu nikad nije lako, ali moramo ostvariti pozitivan rezultat

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo u subotu gostuje u Gradačcu, gdje ga očekuje teška utakmica protiv Zvijezde. Nogometaš Bordo ekipe Amer Dupovac svjestan je velikog izazova koji očekuje njegov tim.

"Očekujem zaista tešku utakmicu u Gradačcu, Zvijezda je ušla u formu, što pokazuju i rezultati. Ipak, Sarajevo u svakoj utakmici ide na pobjedu, tako da ćemo sigurno dati svoj maksimum za nova tri boda, koja bi nam mnogo značila. Prijašnja gostovanja kod Zvijezde nisu bila lagana. Danas imaju dosta dobrih igrača i zbog toga je potrebno da damo sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", izjavio je Dupovac za portal Klix.ba.

Njegova ekipa pokušava napraviti niz dobrih rezultata i zauzeti sami vrh tabele u BHT Premijer ligi BiH. Pobjeda protiv Rudara u prethodnom kolu je dobar novi početak nakon nekoliko razočaravajućih rezultata.

"U prošlom je kolu protiv Rudara bilo teško igrati bez podrške naših navijača. Bilo je neobično, a imali smo utisak kao da igramo trening utakmicu. Međutim, dobro je da smo uspjeli pobijediti, iako smo primili dva gola koja nismo smjeli primiti. Izvukli smo pouku iz te utakmice", kazao je stoper FK Sarajevo.

Izabranici trenera Husrefa Musemića su trenutno na trećoj poziciji i za prvoplasiranim Borcem zaostaju pet bodova.

"Možemo nadoknaditi zaostatak jer imamo još mnogo utakmica. Odlučili smo da se koncentrišemo na svaku pojedinačno jer će svaki bod biti važan za konačni poredak. Smatram da možemo igrati mnogo bolje i borit ćemo se za prvu poziciju", tvrdi Dupovac.

U Kupu BiH, tačnije u osmini finala, Divove očekuje dvomeč s Vitezom.

"S njima igramo tri utakmice u 10 dana. Dugo čekamo na dobar rezultat u Kupu, jer smo ranije ispadali već najesen. Prednost nam je što revanš igramo u Sarajevu i očekujem da ćemo proći u četvrtfinale", zaključio je Dupovac.