Nogomet
0

Dupovac: Moramo pružiti mnogo više nego u Zenici da bismo pobijedili Olimpic

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo i Olimpic će u 21. kolu BHT Premijer lige BiH u subotu odigrati mali gradski derbi. Stoper Bordo ekipe Amer Dupovac svjestan je da njegov tim mora pokazati mnogo više u odnosu na utakmicu u Zenici u prošlom kolu ukoliko želi pobijediti Vukove.

Sarajevo je uprkos velikim očekivanjima proljetni dio sezone otvorilo porazom u Zenici od Čelika rezultatom 1:0.

"Mogu reći da smo odigrali jednu izuzetno lošu utakmicu. Napravili smo dosta grešaka, koje nikako nismo smjeli. Možda je sreća u nesreći to što se radi o prvoj utakmici iz koje smo već izvukli pouku i dobru lekciju za nastavak sezone", izjavio je Dupovac u razgovoru za portal Klix.ba

Naredna utakmica u Premijer ligi veoma je važna za Sarajevo, a pritisak se osjeća u zraku. Bordo tim mora savladati Olimpic na Koševu.

"Bit će to teška utakmica, jer je Olimpic realno dobra ekipa, koja se pojačala tokom pauze. Mi moramo pružiti mnogo više na terenu kako bi smo ostvarili željenu pobjedu. Poznajemo dobro Vukove, opasni su u napadu, ali je najbitnije da mi budemo na svom nivou. Ako to uspijemo, neće biti problema", rekao je Dupovac.

U srijedu će Sarajevo u četvrtfinalu Kupa BiH gostovati na Grbavici kod vječitog rivala Željezničara. Na Koševu, ipak, još uvijek ne razmišljaju o toj utakmici.

"Trenutno je najbitnija utakmica protiv Olimpica. Kad to završimo, razmišljat ćemo o Željezničaru", jasan je bio stoper Bordo ekipe.

Ambicije tima kojeg vodi hrvatski stručnjak Robert Jarni i ove sezone su visoke.

"Pred nama je deset utakmica do kraja prvenstva. Ništa nije odlučeno, bodovna razlika je mala među vodećim ekipama i smatram da imamo dobre šanse da napokon osvojimo titulu", završio je Dupovac.