Kup konfederacija
0

Dunga: Južnoafrikanci su nam zagorčali život

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Brazila iznenađujuće je teško pobijedila Južnoafričku Republiku (1-0) u polufinalnoj utakmici Kupa konfederacija, nakon čega su treneri oba tima izrazili zadovoljstvo.

Brazilski selektor Carlos Dunga bio naravno zadovoljan plasmanom u finale, dok je njegov kolega na klupi Južnoafričke Republike, a nekada i trener mu iz razdobolja u Vasco da Gami (1987. godine), Joel Santana, bio zadovoljan što je njegova ekipa pružila i više nego dostojan otpor renomiranom protivniku.

  • Južnoafrička Republika se branila jako dobro i zagorčala nam je život. Nismo mogli dodavati loptu onako brzo kako smo zamislili i za to su zaslužni južnoafrički igrači – rekao je Dunga, te je tada komentirao i jedini gol na utakmici, onaj Danija Alvesa iz slobodnog udarca u 88. minuti, kojeg je Barcelonin igrač zabio iskosa s lijeve strane, te je pogodio pored živog zida u bliži ugao južnoafričkog vratara Khunea.

  • Alves je specijalist za slobodne udarce. Vježba ih svaki dan i naša je sreća što je bio na terenu kada smo izborili slobodni udarac u dobroj poziciji – zaključio je brazilski selektor.

  • Bilo je važno igrati protiv igrača poput Robinha i Kake bez straha kao što smo mi igrali. Izgledalo je kao da će završiti 0-0, ali smo im omugućili slobodan udarac koji su onda oni iskoristili oslonivši se na iskustvo. Postavili su svoje igrače u naš živi zid i to je otežalo posao našem golmanu. Ali sretan sam i zadovoljan jer znam da možemo pružiti i više nego što smo pokazali. Mislim da smo iznenadili Brazil načinom na koji smo odigrali odbranu na njihovim igračima, a potom istrčavali kvalitetne kontre. Mogli smo biti i mirniji i precizniji u samim završnicama akcija, ali ponosan sam što smo igrali svoju igru protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu – izjavio je Santana.