Nogomet
0

Dunga izostavio Ronaldinha sa spiska reprezentacije

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Brazila Carlos Dunga pozvao je 18-godišnjeg igrača Milana Alexandra Pata u ekipu koja će 26. marta u Londonu igrati sa Švedskom. No, na spisku nema prvotimca Barcelone Ronaldinha.

"Ronaldinho je bio povrijeđen, sada se oporavio i izuzetno je važno da se vrati u formu do juna, kada nas čekaju mečevi u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo“, rekao je Dunga, naglasivši da želi da isproba mlađe igrače na koje može da računa na olimpijskim igrama u Pekingu.

Na spisku se nalazi i prvotimac Liverpoola Lucas Leiva, ali i veliki broj igrača iz brazilske lige. Debitanti su Diego Alves, golman Almerije i Leo, odbrambeni igrač Gremia.

Brazil će utakmicu protiv Švedske odigrati povodom 50. godišnjice osvajanja naslova svjetskog prvaka, kada je na SP-u u Švedskoj u finalu pobijedio domaćina sa 5:2. Tada je Brazil osvojio prvu od pet titula svjetskog prvaka.

Za utakmicu u Londonu pozvani su: golmani: Diego Alves (Almeria), Julio Cesar (Inter)

odbrana: Daniel Alves (Sevilla), Alex (Čelsi), Juan (Roma), Lucio (Bayern Munchen), Marcelo (Real Madrid), Rafinha (Šalke), Leo (Gremio)

vezni red: Gilberto Silva (Arsenal), Hernandes (Sao Paulo), Josue (Wolfsburg), Kaka (AC Milan), Lucas Leiva (Liverpool), Richarlyson (Sao Paulo), Diego (Werder), Thiago Neves (Fluminense), Baptista (Real Madrid)

napad: Alexandre Pato (AC Milan), Rafael Sobis (Betis), Robinho (Real Madrid), Luis Fabijano (Sevilla).