Nogomet
35

Duljević i Velkoski žele ponovo odlučiti derbi protiv Željezničara

Piše: D. B.
Željezničar i Sarajevo će u novom gradskom derbiju odmjeriti snage na stadionu "Grbavica" u nedjelju od 15:30 sati. Strijelci iz prošlog derbija odigranog na Grbavici u kojem je Sarajevo upisalo pobjedu, Haris Duljević i Krste Velkoski, nadaju se da će ponoviti svoj uspjeh i ponovo se radovati s navijačima.

Duljević se pokazao kobnim za Željezničar, a njegova je želja da i u nedjelju bude čovjek odluke.

"Idemo na pobjedu, to je normalno, ali u derbiju se nikad ne zna. Uz pravi pristup i dosta truda pokušat ćemo osvtvariti dobar rezultat. Nadam se da ću i ovog puta odlučiti pobjednika derbija", izjavio je Duljević.

Saigrače je upozorio na kontre Željezničara.

"Željezničar je u blagoj krizi. Najopasniji su iz kontranapada, imaju nekoliko dobrih igrača koji mogu napraviti problem", rekao je krilni nogometaš FK Sarajevo.

Potcjenjivanja na derbiju neće biti.

"U ovoj utakmici se protivnik ne smije potcijeniti, nema izrazitog favorita, jer derbi ima ogromnu vrijednost. Dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Uvezali smo tri pobjede, izbacili Zrinjskog iz Kupa BiH, pa se nadam da ćemo nastaviti niz", kazao je Duljević.

On je uvjeren da će Bordo ekipa imati veliku podršku armije svojih navijača.

"Našim navijačima poziv ne treba, jer će doći u velikom broju. Nadam se da ćemo ih obradovati", riječi su jednog od najboljih igrača FK Sarajevo.

Krste Velkoski se također može pohvaliti golom na derbiju. On smatra da će pobjednika odlučiti jedna greška.

"Očekuje nas teška utakmica. Željo je uzdrman, ali nas to ne zanima, fokusirani smo samo na naš rad. Na ovim utakmicama nema pravila, bit će tvrd meč, a mislim da će jedan kiks odlučit pobjednika", izjavio je Velkoski.

Makedonski internacionalac je već pogađao na Grbavici.

"Nadam se novom golu, to se očekuje od mene, ali nema pritiska. Najbitnije je da ostvarimo što bolji rezultat. Samopouzdanje nam je poraslo, vezali smo tiri pobjede i ulazimo u dobru atmosferu", završio je Velkoski.

Derbi Željezničar - Sarajevo se igra u nedjelju od 15:30 sati.