Nogomet
84

Dujković: Ponosan sam što ću sarađivati s Asmirom Begovićem

Piše: A. M.
Ratko Dujković
Ratko Dujković
Golman Zrinjskog Ratko Dujković u budućnosti će biti konkurencija Asmiru Begoviću i Jasminu Fejziću na golu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Poziv Ratku Dujkoviću u najbolji tim Bosne i Hercegovine najbolja je nagrada za odbrane na golu Zrinjskog sa kojim je u prošloj sezoni postao prvak Bosne i Hercegovine.

“Poziv me je iznenadio, ali ne krijem da sam potajno očekivao da ću se naći na selektorovom spisku. Ipak je moj klub prvak države, a moja forma cijelim tokom prošle i početkom nove sezone je jako dobra. Presretan sam i naravno jako zahvalan selektoru,” kaže Dujković za Klix.ba.

Nada se da u reprezentaciji neće biti samo puki prolaznik.

“Želim skrenuti pažnju i pokazati da tu nisam dospio tek tako. Nadam se da ću dugo biti dio reprezentacije, a dijeliti svlačionicu sa igračima kakvi su Asmir Begović, Edin Džeko, Miralem Pjanić, izgleda mi pomalo nestvarno,” dodaje Dujković.

Posebno se raduje što će sarađivati sa Asmirom Begovićem.

“Jedan je od najboljih evropskih golmana u ovom trenutku. Interes najvećih svjetskih klubova za njega nije slučajan i ja sam siguran da će uskoro potpisati za neki od njih. Radujem se našoj saradnji,” kazao je na kraju Dujković.