Premijer liga BiH
0

Duel starih rivala na Tušnju

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
U ubrzanom ritmu nastavlja se Premijer liga BiH. Danas je na programu 24. kolo gdje najviše interesovanja privlači dvoboj na Tušnju.

Sloboda će pokušati pobjedom osigurati Evropu. Eksperimenti sa izmjenjenim sastavom u Banjaluci pokazao se uzaludnim. Visoko su poraženi i danas žele prezentirati pravo lice. Na drugoj strani stajaće Sarajevo koje u posljednje vrijeme igra odlično.

Grbavica će poslije skoro osamnaest godina biti obasjana reflektorima. Željezničaru u goste stiže mostarski Zrinjski. Sarajevski "plavi“ bez obzira na sve probleme nemaju izbora. Samo im igra pobjeda. Gosti su najavili ofanzivnu igru i prekid neugodne tradicije.

Zvijezdi na noge stiže Slavija. Osvajanje boda na Pecari podiglo je raspoloženje, a posljednje izvedbe daju im pravo na optimizam. No, i gosti znaju biti neugodni van svog travnjaka. Nakon debakla na Koševu, Travnik će popravni imati protiv Širokog Brijega. Tim sa Pecare je u posljednja dva duela na svom terenu osvojio isto toliko bodova. I oni Pirotu vide kao šansu za iskupljenje.

Posljednjeplasirano Posušje nema mnogo dilema u okršaju sa Čelikom. Pobjeda ih ostavlja u grčevitoj borbi za opstanak. Zeničani teško osvajaju bodove izvan Bilinog polja. Ostaje da vidimo mogu li statistiku popraviti nakon ovog kola. Laktaši će odmjeriti snage sa Orašjem. Gosti su porazom protiv Modriče došli na rub ispadanja. Današnji duel ocijenjuju kao krucijalan.

Aktuelni prvak Modriča je sjajnom partijom na Gooal stadionu upisala izuzetno važne bodove. Naredna prepreka je trebinjski Leotar. Povećanjem bodovnog konta žele da se udalje iz opasne zone. Identična situacija je i sa Veležom koji bod iz Trebinja treba potvrditi trijumfom u sudaru sa Borcem.

Satnica:

Sloboda - Sarajevo Željezničar - Zrinjski Zvijezda - Slavija Travnik - Široki Brijeg Posušje - Čelik Laktaši - Orašje Modriča - Leotar Velež - Borac

Utakmice počinju u 16.30, osim meča na Grbavici koji se igra u 20 sati i okršaja na Tušnju koji uz direktan TV prenos počinje u 17.