Nogomet
0

Druga utakmica grupe C: Švedska - Bugarska 5:0

NINA/Sarajevo-X
U drugoj utakmici skupine C Šveđani su nadigrali Bugarsku zabivši im čak 5 golova.

Na stadionu Jose Alvaledo, pred oko 30.000 gledatelja sudio je Michael Raleigh iz Engleske.

Strijelci za Švedsku bili su Ljungberg (32.) Larsson (57. i 58.), Ibrahimović (78., iz jedanaesterca) i Albek u 91 minuti.

Žute kartone dobili su Linderot i Ibrahimović iz švedske reprezentacije te I. Petkov, Kirilov, Janković i Ivanov iz reprezentacije Bugarske.

Za Švedsku su nastupili Isaaksson, Lučić (Wilhelmson), Melberg, Edman, Nilsson, Swensson (Karlstrom), Ibrahimović (Albak), Larsson, Jakobson, Linderot i Ljungberg, a za Bugarsku Zdravkov, Ivanov, Kirilov, Pažin, Pejev, M.Petrov (Lazarov), Hristov, Janković (Dimitrov), Berbatov (Mančev), S.Petrov i I.Petkov.

Švedska reprezentacija ostvarila je najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg prvenstvu Evrope u Portugalu.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, "tri krune" su potpuno "razbile" selekciju Bugarske, koja u prvom dijelu susreta nije ostavila loš dojam.

Igralo se veoma brzo, uglavnom između dva šesnaesterca, ali je velika razlika bila u efikasnosti. Dok su Šveđani lako dolazili u gol-priliku zbog sporih intervencija bugarske obrane, njihovi protivnici su djelovali nemoćno pred sjajnim čuvarom mreže Isaakssonom.

Dvije-tri povoljne prilike reprezentativci Bugarske nisu uspjeli pretvoriti u pogodak, dok su Šveđani gotovo sve svoje šanse lako realizirali.

U ekipi Švedske sjajno su igrali centarfor Ibrahimović, dvostruki strijelac Ljungberg i neumorni Larsson, dok je u timu Bugarske nešto bolji dojam od ostalih ostavio Milen Petrov.

U okviru C skupine jučer poslijepodne Italija i Danska igrali su neodlučeno - 0:0.