Nogomet
1

Drogba zbog povrede vjerovatno propušta Manchester United

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Trener kineske ekipe Shanghai Shenhue Sergio Batista najavio je da bi zbog problema s leđima bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba mogao propustiti pripremni meč protiv Manchester Uniteda u srijedu.

Za srijedu je dogovorena utakmica između bogatog kineskog kluba i engleskog doprvaka koji se nalazi na azijskoj turneji, no vrlo je izgledno da će taj meč propustiti najveće pojačanje Shanghai Shenhue Didier Drogba.

Donedavni napadač evropskog prvaka Chelseaja u svom debiju za novu ekipu u nedjelju je asistirao za pogodak u remiju protiv Guangzhoua 1-1.

No, argentinski trener za kormilom Shanghai Shenhue ne želi riskirati s eventualnim pogoršanjem povrede jednog od svojih najboljih igrača pred novi važan dvoboj u kineskom prvenstvu gdje ih u subotu očekuje utakmica s liderom Guangzhou Evergrandeom.

"U ovom trenutku još nisam siguran što ću odlučiti u vezi sa Drogbinim problemom s leđima. Premda je utakmica s Manchester Unitedom prvenstveno komercijalne naravi mi se za nju ozbiljno spremamo. No, nacionalno prvenstvo je ipak najvažnije pa ću konačnu odluku o Drogbi donijeti pred sam susret", izjavio je Batista.