Nogomet
0

Drogba prošao bez kazne

FENA
Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza odustala je od kazne za napadača evropskog i engleskog viceprvaka Chelsea Didiera Drogba zbog njegovih komentara napisanih u autobiografiji.

Napadač "Bluesa" je u svojoj autobiografiji napisao kako žali što u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda nije šakom udario Nemanju Vidića. Reprezentativac Obale Slonovače je na toj utakmici isključen jer je ošamario stopera "Crvenih vragova". Drogba je u knjizi napisao kako nije zaslužio crveni karton i da mu je žao što, kada je već isključen, nije šakom udario Vidića.

"Kada sam odgledao snimku utakmice shvatio sam da nisam zaslužio crveni karton tri minute prije kraja susreta. Da sam ga udario šakom prihvatio bi isključenje. Sada mi je žao što ga nisam udario," napisao je Drogba.

Članovi Disciplinske komisije FA razmotrili su tu izjavu u kontekstu u kojem je napisana i zaključili kako nema razloga za Drogbino kažnjavanje.

Prije šest godina, bivši kapiten Manchester Uniteda Roy Keane je suspendiran na pet utakmica i kažnjen je sa 150.000 funti jer je u autobiografiji priznao kako je namjerno povrijedio bivšeg igrača Leedsa Alfa-Ingea Haalanda.