Nogomet
70

Drogba potpuno spreman, Kolo Toure obolio od malarije

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Nogometni savez Obale Slonovače saopćio je kako se Didier Drogba potpuno oporavio od operacije prepona, no lošu vijest donio je o stanju starijeg Tourea koji je obolio od malarije.

Drogba je prošli mjesec obavio manju operaciju prepona, ali bit će spreman već za nastup u prijateljskom dvoboju koji Obala Slonovače igra u noći s petka na subotu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sam Drogba također je poručio kako se sada osjeća jako dobro i ne bi trebao imati smetnji.

"Naporno sam radio kako bih formu vratio na visoki nivo i vjerujem da ću vrlo brzo biti pravi", istaknuo je Drogba u Dallasu gdje se Obala Slonovače priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kolo Toure ne može biti toliko zadovoljan, on je, naime, nakon završetka engleskog prvenstva posjetio Abidjan i tamo je zaražen malarijom.

"Kolo treba odmor i neće igrati protiv Bosne i Hercegovine, međutim vjerujemo da će se oporaviti do sljedeće sedmice i priključiti treninzima", poručio je liječnik reprezentacije Cyrille Dah.

Nakon susreta s reprezentacijom Bosnom i Hercegovinom, Obala Slonovače odradit će još jednu utakmicu u SAD-u i to u srijedu protiv Salvadora nakon čega će se zaputiti u Brazil.