Nogomet
0

Drogba pod istragom

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Engleska nogometna federacija (FA) u ponedjeljak je saopštila da će proučiti izjavu napadača Chelsea Didira Drogbe da mu je žao što u finalnoj utakmici Lige prvaka nije udario Nemanju Vidića.

Drogba je pred kraj utakmice u Moskvi, koju je Manchester United dobio nakon izvođenja penala, isključen zbog toga što je ošamario Vidića. U autobiografiji, koja je objavljena prije par dana, reprezentativac Obale Slonovače je napisao da nije zaslužio crveni karton i da mu je žao što bar nije pesnicom udario Nemanju Vidića.

"Nakon gledanja snimka, shvatio sam da uopšte nisam zaslužio crveni karton. Razumio bih takvu odluku sudije da sam ga udario pesnicom i sada mi je žao što to nisam uradio", napisao je Drogba.

Takav komentar nimalo se nije dopao čelnicima FA koji su najavili da će pažljivo razmotriti izjavu Drogbe.

"Znamo za taj komentar i u ovom trenutku samo mogu da kažem da ćemo ga pažljivo razmotriti u kontekstu u kojem je napisan, a potom ćemo odlučiti šta dalje", rekao je predstavnik za štampu FA.

Ovo nije prvi put da FA pokreće istragu povodom komentara koje nogometaši daju u svojim autobiografijama. Prije osam godina na tapetu je bio bivši kapiten Manchester Uniteda Roy Keane koji je napisao da je namjerno povrijedio jednog protivničkog nogometaša.

Keane je tada zbog te izjave kažnjen sa pet utakmica neigranja i novčano sa 150.000 funti, ali se ne očekuje da bi iste sankcije mogle da budu izrečene i Drogbi.