Nogomet
0

Drogba: Ovo je odavno zapisano; Lampard: Drogba je naš heroj

Totalsport
Dider Drogba i Frank Lampard (Foto: AFP)
Dider Drogba i Frank Lampard (Foto: AFP)
Chelseajevi veterani Didier Drogba i Frank Lampard ponudili su prve izjave po osvajanju Lige prvaka boljim raspucavanjem penala na Allianz Areni u finlu protiv domaćina Bayerna.

"Ovo je bila sudbina. Ja jako vjerujem u sudbinu. Puno se molim. Ovakav rasplet je odavno bio zapisan. Bog je prekrasan! Moja ekipa je nevjerovatna. Ovaj trofej bih posvetio svim našim menadžerima i igračima koji su ranije bili s nama. Naš izjednačujući gol je u mentalnom smislu jako promijenio utakmicu. Vrlo sam sretan. Život je fantastičan", nizao je kratke rečenice euforični Didier Drogba, koji je nakon kornera u 88. minuti odličnim udarcem glavom postavio 1-1, a onda je u zadnjoj seriji penala hladnokrvno pogodio za slavlje Bluesa.

Doduše, početkom prvom produžetka je i skrivio penal zbog prekršaja nad Riberyjem, ali ga je izvukao fenomenalni Petr Čech, koji je lakoćom obranio očajni udarac Robbena s bijele tačke.

Frank Lampard je također istaknuo ulogu Drogbe, kojem ove sezone istječe ugovor sa Chelseajem, a novi nije potpisao:

"Ne mogu vjerovati! Pokazali smo veliku odlučnost i pravi borbeni duh. Didier Drogba je naš čovjek. On je naš junak! On je igrač koji zabija za Chelsea u najvećim utakmicama. Zabio je i večeras, kada nam je stvarno najviše trebalo", rekao je Lampard.