Tuttosport
0

Drogba ostaje u Londonu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Didier Drogba nema namjeru napustiti Chelsea i otići u Italiju, uprkos navodima da je ranije kontaktirao s oba kluba iz Milana.

Inter već duže vrijeme želi dovesti napadača Obale Slonovače koji bi u tom slučaju ponovo radio s bivšim menadžerom Chelseaja Joseom Mourinhom. AC Milan je također povezivan s Drogbom, ali je 31-godišnji nogometaš izjavio da u bliskoj budućnosti neće preseliti u Italiju.

"Ostajem u Londonu", rekao je Drogba za Tuttosport.

"Nedavno sam produžio ugovor. Istina je da sam u prošlosti razgovarao s predstavnicima dvaju velikih španskih i dvaju velikih italijanskih klubova. No, sada glasine nisu istinite i nemaju nikakvog osnova. Ko zna, možda za deset godina, ali tada ću biti star za igru. No, možda dođem kao trener", rekao je Drogba, koji igra na vrhunskom nivou u ovoj sezoni pod vodstvom Carla Ancelottija, bivšeg trenera AC Milana.

"Carlo je jedan od nas, sjajna osoba, član porodice. Došao je s velikom reputacijom. Mogao je ostati nedodirljiv i hladan u svlačionici. Umjesto toga, on s nama razgovara jednostavno i ljubazno, gotovo kao otac", izjavio je Drogba.