Carlo Ancelotti
0

"Drogba može biti poput Van Bastena"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Didier Drogba (31) jedan je od najboljih svjetskih napadača i pravi vođa Chelseajeve nogometne momčadi, tvrdi menadžer kluba Carlo Ancelotti.

Otišao je talijanski trener i korak dalje u pohvalama svom napadaču, pa ga je usporedio s Marcom van Bastenom.

  • U Italiji postoji jedna riječ “trascinatore”. Ona označava igrača koji vuče grupu. To je u Milanu bio Gennaro Gattuso, a isto je zajedno s Johnom Terryjem i Drogba u Chelseaju. Oni su vođe koji mnogo govore, ali i svojim primjerom vode tim - veli Ancelotti koji je s Chelseajem zakoračio u sezonu s šest pobjeda iz jednako toliko utakmica.

  • Znam da ga mnogi smatraju primadonom, ali razlika između primadone i vođe je u sitnicama. Vođa svoj talent koristi u korist tima, primadona za ličnu svrhu. Meni on nikada nije djelovao poput primadone - dodao je.

  • Igrao sam s Marcom van Bastenom. Pitao sam ga kako bi želio da mu dodajemo loptu. Odgovorio mi je 'samo ju dodaj i počni trčati da mi čestitaš'. Uvijek je mislio da će postići pogodak, i uglavnom je bio u pravu. Kada je na svom maksimumu i Drogba može biti takav.

  • Nikada nisam imao snažnijeg napadača. Filippo Inzaghi u Milanu je bio pametan momak, Andrij Ševčenko jak, ali ne i u zraku. Hernan Crespo, Alessandro Del Piero nisu mu slični. Mislim da je Didier u ovome trenutku jedan od najboljih na svijetu. Stavio bih ga odmah uz bok Zlatana Ibrahimovića, Fernanda Torresa i Samuela Eto'a, ali ga ne bih mijenjao ni za jednog od njih - zaključio je Ancelotti.