Profesionalac od 21. godine
0

Drogba: Imam još barem dvije godine vrhunskog nogometa

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Napadač Chelseaja Didier Drogba tvrdi da može barem još dvije godine igrati nogomet na vrhunskom nivou. Objasnio je i zbog čega.

Drogba je u subotu postigao jedan gol Newcastleu u gostujućoj pobjedi 3-0 u Premiershipu. U utorak je postigao nova dva gola u meču protiv Valencije na Stamford Bridgeu. Chelsea je i ovu utakmicu dobio s 3-0, te je osigurao plasman u nokaut-fazu Lige prvaka kao prva ekipa grupe E.

Dobrom formom Drogba je iz prvog sastava istisnuo Fernanda Torresa.

"Sada imam malo više utakmica u nogama. Nadam se da ću se ubrzo vratiti u onu svoju najbolju formu", veli popularni bjelokošćanski centarfor, koji je zbog problema s ozljedama sporo ušao u ovu sezonu.

Ugovor sa Chelseajem mu vrijedi samo do kraja ove sezone. Drogba je odbio ponudu za jednogodišnjim produženjem, jer vjeruje da u sebi ima još barem dvije godine vrhunskog nogometa. Pa onda želi i dvogodišnji ugovor.

"Profesionalac sam postao tek s 21 godinom. Kasno sam počeo igrati na vrhunskom nivou. Imao sam već 25 godina kada sam igrao svoje prve utakmice u Ligi prvaka. Osjećam se dobro i jako sam sretan na igralištu. Doista uživam u svom nogometu", objasnio je.

Nedavno je obznanio kako neće tražiti transfer ove zime. Ali, njegov je agent prije nekoliko dana poručio kako će Drogba ''tamo gdje najviše ponude''.

"Moja budućnost trenutno nije važna. Pričaćemo o tome kada dođe vrijeme za to. Ovog trenutka stvarno nema potrebe da govorim o tome".

Krilni napadač Chelseaja Juan Mata je veliki Drogbin fan. U utakmici protiv svog bivšeg kluba Valencije ga je ''počastio'' s dvije asistencije.

"Didier je izvrstan napadač. Snažan je i brz, daje golove i asistira. Vrlo je važan za našu ekipu. Dokazao je to još jednom i protiv Valencije", rekao je Mata.