Problem sa kilom
0

Drogba ide na operaciju nakon Svjetskog prvenstva

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prije dva dana se pojavila informacija da bi Didier Drogba, najbolji igrač Obale Slonovače, mogao propustiti ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Naime, nove zdravstvene probleme vezane uz kilu, koju je operirao prije šest godina, Drogba je počeo osjećati prije Afričkog kupa nacija u januaru, a stvar se pogoršavala posljednjih sedmica.

"Ponovno me muči. Prije Afričkog kupa nacija sam dobio udarac koljenom u bubreg i bol se vratila. Od tada osjećam neprekidne tegobe i neću moći još dugo ovako", rekao je nedavno Drogba.

Najavljivalo se da bi Drogba mogao uskoro na operaciju, ali to bi automatski dovelo u pitanje njegov nastup na SP-u tokom juna i jula.

"Situacija nije toliko loša kako su je neki prezentirali. Tačnije, pravog problema u ovom momentu nema. Drogba neće na operaciju, barem ne do ljeta. No, pitanje je i hoće li i tada na operacijski stol", izvjestio je trener Chelseaja Carlo Ancelotti.

U svakom slučaju, klub iz Londona izvještava da Drogba može nastaviti s nogometom, a tim vijestima se definitvno mogu veseliti i navijači Obale Slonovače.