Nogomet
1

Drogba: Gotovo je, neću nikad osvojiti naslov na Afričkom kupu

Totalsport
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Didier Drogba (Foto: Arhiv/AFP)
Kapiten bjelokošćanske nogometne reprezentacije Didier Drogba (34) ni u najnovijem, očito svom posljednjem pokušaju nije uspio osvojiti naslov na Afričkom kupu nacija, što će mu ostati neostvareni san.

Ovoga puta je Slonove već u četvrtfinalu savladala Nigerija 2-1 i izbacila ih iz takmičenja. Bila je to već peta uzastopna afrička kontinentalna smotra na koju su Slonovi dolazili sa statusom favorita, ali Drogba nije uspio "zlatnu generaciju" odvesti do titule.

"Gotovo je za mene (s Afričkim kupom, op.a.). Sad gledamo prema Svjetskom prvenstvu, sa mnom ili bez mene", kratko je nakon poraza od Nigerije komentirao Drogba, koji je prošle godine u finalu Afričkog kupa nacija protiv Zambije propustio realizirati udarac s bijele tačke u izvođenju penala.

Trofej je Bjelokošćanina izmicao od 1992. godine, a prethodno su na posljednja četiri izdanja afričke smotre poraženi u finalima.

"Preuzimam odgovornost. Imali smo prilike iskontrolirati utakmicu, ali nedostajalno nam je jednostavnosti u organizaciji igre", komentirao je bjelokošćanskiselektor Sabri Lamouchi.