Trenira u Chelseaju
15

Drogba bivšim saigračima poklonio prstenje vrijedno 800.000 funti

Totalsport
Didier Drogba (Foto: AFP)
Didier Drogba (Foto: AFP)
Sjajni bjelokošćanski nogometaš Didier Drogba (34) vratio se u Chelsea iz Kine, ali samo kako bi trenirao sa svojom bivšom ekipom uoči Afričkog kupa nacija.

Drogba je organizirao zabavu za svoje bivše saigrače na kojoj je istima podijelio prstenje vrijedno 800.000 funti, koje će ih zauvijek podsjećati na osvajanje naslova u Ligi prvaka, prvog u klupskoj historiji!

Na svakom je prstenu ispisano ime i broj na dresu koji igrač nosi, te datum kada je u Allianz Areni ispisana klupska historija londonskog kluba. Chelsea je u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavio protiv minhenskog Bayerna.

Na Drogbinoj zabavi sudjelovali su John Terry, Paulo Ferreira, Daniel Sturridge, Ryan Bertrand, David Luiz, Ashley Cole i Branislav Ivanović, međutim nije bilo španskog centarfora Fernanda Torresa, njegovog sunarodnjaka Juana Mate igolmana Petra Čecha, kao ni bivšeg menadžera koji je predvodio Chelsea do naslova - Roberta Di Mattea.

"Vrlo sam ponosan na to što smo napravili te večeri i želio sam svakome dati nešto po čemu će zauvijek pamtiti taj trenutak", rekao je Drogba na što mu je kapiten Terry replicirao;

"Ti si moj heroj i svi te u Chelseaju vole!"

Recimo i da zlatne prstene krase dijamanti i safiri.