Nogomet
72

Dražen Novoselac: Treniramo u odličnim uvjetima i nadamo se baražu za EP

Piše: D. B.
Futsal reprezentacija BiH nalazi se u Zenici na mini pripremama, gdje se naš podmlađeni tim bolje upoznaje i uigrava za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2016. godine. O dešavanjima u našem timu i očekivanjima od kvalifikacija za EP razgovarali smo s ponajboljim bh. igračem futsala Draženom Novoselcem.

Reprezentativci su veoma zadovoljni uvjetima u Zenici.

"Futsal reprezentacija je po prvi put u Trening centru 'Zmajevo gnjezdo' i definitivno možemo sigurno biti prezadovoljni uvjetima. Treniramo u Areni za sada, jer nismo upoznati sa cijelim kompleksom i kratko smo ovdje", izjavio je Novoselac.

Selektor Boro Matan je napravio dosta promjena u našem državnom timu.

"Promjena ima dosta, reprezentacija je podmlađena i to vrlo kvalitetno. Pridružili su nam se Hrkać, Ivanković i Jusić, odlični nogometaši, a tu su i neka druga nova imena", rekao je bh. reprezentativac.

Njegovog brata Slavena više nema u reprezentaciji.

"Ne znam zašto Slaven nije u reprezentaciji, ali mi je veoma žao što nije s nama", kazao je Dražen.

Mini pripreme u Zenici će biti odrađene u formi treninga, bez prijateljskih utakmica.

"Ovaj mini ciklus priprema odradit ćemo u Zenici i trenirat ćemo dva puta dnevno. Prijateljske utakmice nećemo igrati jer nismo uspjeli naći adekvatnog protivnika". otkrio je Novoselac.

Reprezentacija BiH će u martu igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u futsalu, koje se 2016. godine održava u Srbiji.

"Čekaju nas kvalifikacije za EP. Kvalifikacijsku grupu igramo u Sarajevu od 18. do 23. marta, a protivnici su Rusija, Nizozemska i Latvija. Mi se opet moramo nadat baražu, jer iskreno, tolike su naše mogućnosti. Rusi u veliki favoriti, Holanđani su nam stari znanci, a Latvijci nam nisu nepoznanica", izjavio je dvadesetosmogodišnji nogometaš.

On je između ostalog ostao upamćen po fenomenalnom golu koji je postigao protiv Holandije 2008. godine.

"Sjetim se češće njihovog gola u zadnjim minutama koji nas je koštao Eura, nego svog. Ali, sada je novo takmičenje, nova utakmica i treba se okrenuti tome i pobijediti", jasan je bio Novoselac.

Dražen trenutno nastupa za MNK Square Dubrovnik, a prethodno je bio član sarajevskog Partizana, KMF Piramidija, Potpićana, MNK Croatije, KMF Marbo Intermezza, KMF Tanga, MNK Solina i NAFI Stuttgarta. U novom klubu se snašao odlično.

"Za sada mi u novom klubu ide jako dobro. U prve dvije utakmice upisali smo dvije pobjede i nadamo se sve boljim igrama u nastavku prvenstva. Što se tiče Stuttgarta i Njemačke, kod njih se još igra po regijama i ozbiljnost još nije na najvišem nivou. Međutim, sljedeće godine će se oformiti Bundesliga, pa će to biti sasvim druga priča. Moguće je da se vratim u Stuttgart", završio je Novoselac.