Nogomet
0

Drama u pobjedi Swanseaja nad Palaceom, Liverpool pobijedio Sunderland i ostao bez Coutinha

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 13. kolu Premiershipa Liverpool je na svom Anfieldu slavio protiv Sunderlanda rezultatom 2:0.

Sunderland je u utakmicu ušao sa dvije uzastopne pobjede. To su ujedno i dvije jedine pobjede tima koji predvodi David Moyes. Iako je Sunderland dugo odlijevao naletima Redsa, na kraju je ipak bez bodova napustio Anfield.

Liverpool je ovom pobjedom upisao 14. uzastopni meč bez poraza u svim takmičenjima, a u taj niz smjestio je čak 11 pobjeda.

Gosti su se od starta svjesno branili i nisu dozvoljavali Redsima da zaprijete. Prvu ozbiljinju šansu imao je upravo Sunderland kada se Pienaar nakon gužve u šesnaestercu našao u prilici.

Velika briga na licima navijača Liverpoola, kao i svih članova kluba pojavila se u 32. minuti kada je nakon sudara sa Koneom na zemlji ostao Coutinho koji je teško povrijedio desnu nogu i u suzama je napustio teren.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Liverpool je imao u 37. minuti kada je nakon centaršuta Hendersona iz vrlo dobre pozicije glavom šutirao Lovren, ali lopta odlazi pored gola.

Još jednu odličnu šansu Redsi su imali u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada Maneov udarac brani Pickford.

Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Liverpool dolazi do najbolje šanse na utakmici kada je Milner propustio pogoditi skoro praznu mrežu gostujućeg gola.

Liverpool je nastavljao sa prijetnjama, ali je u 71. minuti mogao primiti gol kada je nakon velike gužve u šesnaestercu Redsa i pokušaja Watmorea i Anichebea ostalo 0:0.

Trud domaćeg tima konačno se isplatio u 75. minuti kada pravu erupciju oduševljenja na tribinama izaziva Origi pogotkom za 1:0. Nakon toga sve je bilo lakše za Redse, a meč su zaokružili golom Milnera iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je postavljeno konačnih 2:0.

Aktuelni šampion Engleske Leicester City uspio je osvojiti bod na domaćem terenu iako je dva puta gubio od Middlesbrougha. Na kraju je bilo 2:2. Mahrez (34') i Slimani (90+4') su spasili Lisice, a oba gola postignuta su iz penala. Golove za goste postigao je Negredo (13' i 71').

Bodove su također podijelili Hull i West Bromwich Albion (1:1). McAuley je donio prednost gostima u 34. minuti, ali je bod Hullu osigurao Dawson u 72. minuti.

Pravu fudbalsku poslasticu priredili su Swansea i Crystal Palace na Libertyju. Gledaoci su vidjeli čak devet golova i dva sjajna preokreta.

Zaha je u 19. minuti pogodio za vodstvo Palacea, ali je za 1:1 golom iz slobodnjaka pogodio Sigurdsson u 36. minuti. Potom sa dva gola Fer (65' i 68') donosi prednost Swanseaju, ali je onda uslijedio pravi uragan gostiju koji golovima Tomkinsa (75'), Corka (82' autogol) i Bentekea (84') prave preokret za 4:3.

Tu, međutim, nije bio kraj. U prvoj i trećoj minuti sudijske nadoknade Llorente je postigao dva gola za veliko slavlje i pobjedu Swanseaja rezultatom 5:4.

Tabela: