Nogomet
0

Drama u Dinamu: Srušili Anderlecht, čekaju Barcu, ali i strepe od suspenzije

Piše: O. T.
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Juniori Dinamo Zagreba ostvarili su historijski rezultat plasmanom među osam najboljih ekipa juniorske Lige prvaka, ali priča bi mogla imati tužan kraj.

Naime, u pobjedi nad Anderlechtom (2:0) pri čemu je pogodak postigao i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak, sedam minuta za Dinamo odigrao je i Matija Fintić koji je ustvari bio pod suspenzijom zbog tri žuta kartona.

Takav propust u redovima Dinama mogao bi biti plaćen izbacivanjem iz takmičenja. Sličnu situaciju nije preživio ni Real Madrid u Kupu Kralja...

No, situacija i ne izgleda katastrofalno u ovom trenutku. Naime, da bi Dinamo bio izbačen neophodno je da Anderlecht uputi žalbu. Tada ne bi bilo spasa za Dinamo. Međutim, iz belgijskog kluba su poručili da to neće učiniti, jer je bolja ekipa pobijedila, a rok za žalbu ističe večeras u 21 sat (24 sata nakon utakmice).

Dinamo bi mogao biti izbačen i u slučaju da UEFA to odluči bez žalbe Anderlechta, ali prema dosadašnjim slučajevima, male su šanse da će se to desiti pošto UEFA rijetko odlučuje posegnuti za takvim potezima ukoliko određeni klub ne uputi žalbu. Ipak, UEFA će skoro sigurno kazniti Dinamo novčano, ali vjerovatno neće izbacivanjem ukoliko se Anderlecht ne bude žalio.

Kako god, konačna odluka pada 29. februara i tada će se sve znati.