Premiership
0

Drama na Stamford Bridgeu završila bez pobjednika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uzbudljivu utakmicu, punu rezultatske neizvjesnosti i golova, odigrali su Chelsea i Aston Villa na Stamford Bridgeu u sklopu 21. kola Premiershipa. Završilo je bez pobjednika, 3-3.

Poveo je Chelsea u 23. minuti iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio James Collins oborivši u kaznenom prostoru Florenta Maloudu. Udarac s bijele tačke sigurno je realizirao Frank Lampard. Ali, potom Aston Villa uspijeva preokrenuti rezultat. U 41. minuti Nigela Reo-Cokera u šesnaestercu ruši Michael Essien, a Ashley Young potom postiže gol za 1-1.

Na poluvrijeme se otišlo s neriješenim rezultatom, a potom je veteran Emile Heskey iskoristio sjajno ubacivanje Stewarta Downinga i glavom savladao Petra Čecha za 2-1 vodstvo gostiju. Takav je rezultat stajao do posljednjih trenutaka susreta, a onda slijedi novi preokret. Chelsea je u samo pet minuta na oduševljenje publike došao do vodstva. Prvo je Didier Drogba u 84. minuti iskoristio gužvu u šesnaestercu i malo iskosa s desne strane postigao svoj osmi premierligaški gol, da bi u 89. minuti John Terry postigao svoj ovosezonski prvijenac, zatresavši mrežu s nekih 12-ak metara, nakon što prethodno Brad Friedel nije uspio ukrotiti udarac Drogbe.

I kada se činilo da će sve tri boda ostati u Londonu, u prvoj minuti sudijske nadoknade sam je pred Čecha istrčao Ciaran Clark i iskoristio sjajno ubacivanje Marca Albrightona, blago naklonivši se glavom za konačnih 3-3. Rezultat je to kojim su presretni u Aston Villi, dok Chelsea potpuno budi korak s vodećima. Tako aktuelni prvak za vodećim Manchester Unitedom trenutno zaostaje velikih šest bodova, uz utakmicu više.

Premiership, 21. kolo:

Chelsea – Aston Villa 3-3 (Lampard 23-11m, Drogba 84, Terry 89 / Young 41-11m, Heskey 47, Clark 90+1)

Redoslijed: 1. Manchester United 41 (-2), Manchester City 41, 3. Arsenal 39 (-1), 4. Tottenham 36 (-1), 5. Chelsea 35 (-1)...15. Aston Villa 21...