Nogomet
4

Drama na King Poweru: Gol i crveni karton Vardyja, penali za oba tima i remi Leicestera i West Hama

Piše: O. T.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Leicester je protiv West Hama u 34. kolu Premiershipa remizirao (2:2) u dramatičnom meču na svom King Power stadionu.

Slično kao protiv Arsenala na Emiratesu. Leicester je imao 1:0, a onda je nakon crvenog kartona sve otišlo u drugom smjeru i nakon pet mečeva bez primljenog gola, danas su primili dva, ali i izvukli bod.

Na početku meča Leicester je uz mnogo sreće spasio svoj gol. Udarac Kouyatea glavom nakon centaršuta iz slobodnog udarca, krajnjim naporom odbranio je Schmeichel, a lopta se odbila od jednu, pa od drugu stativu. Ostalo je 0:0.

Leicester je nakon toga preuzeo stvari u svoje ruke i preko Hutha opasno zaprijetio u 10. minuti. Samo osam minuta kasnije "stara škola" na koju smo navikli. Schmeichel je rukom bacio loptu Mahrezu, ovaj dodao Kanteu koji je pronašao Vardyja, a on je pogodio za 1:0 te upisao svoj 22. ligaški gol i sada je na vrhu liste strijelaca sa Kaneom.

Svi su se nadali da će Lisice "položiti" prvi od pet ispita koji mu stoje na putu za titulu. Ali, nekako su prolazile i misli da ipak nasuprot Leicestera stoji West Ham, klub koji se toliko puta ove sezone vratio iz mrtvih. Protiv Evertona je na Goodisonu gubio sa 2:0, pa dobio sa 3:2. Usto, nije izgubio nijedan ligaški meč od Chelseaja, Uniteda, Cityja, Arsenala i Liverpoola....

Sasvim nesvjesno, već u prvom dijelu, krenuo je početak pada Lisica. Vardy je 10 minuta nakon gola dobio žuti karton. Ne bi to bilo loše da u drugom dijelu u 56. minuti nije dobio još jedan žuti, odnosno crveni karton. Sudija Jonathan Moss je procijenio da je Vardy simulirao prilikom pada u šesneastercu i zbog toga je pokazao drugi žuti karton.

West Ham, tačnije Slaven Bilić, namirisao je "krv". Poslao je sve adute naprijed, jer Čekićari i dalje mogu domoći se Lige prvaka što im je prvi cilj nakon što su ispali iz FA Cupa.

Uslijedio je crni scenarij, Morgan je u 84. minuti bespotrebno skrivio penal, a Carroll pogodio za 1:1. Samo dvije minute kasnije eurogol Cresswella nagovještava poraz Leicestera i postavlja rezultat na 2:1. Međutim, tu nije bio kraj. U 94. minuti Moss donosi još jednu čudnu odluku i dosuđuje penal za Leicester koji je u gol pretvorio Ulloa. Ostalo je 2:2.

Tabela:

Foto: EPA
Foto: EPA