Diego Maradona
0

"Drago mi je što je Paul uginuo"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Mnogi su s žaljenjem dočekali vijest o uginuću Paula, hobotnice koja je prognozirala ishode utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ne i Diego Maradona.

Legendarni nogometaš bio je selektor argentinske nogometne reprezentacije tokom Mundijala koji je proslavio Paula, mekušca koji je, hraneći se iz posuda sa na kojima su bile zastave reprezentacija koje igraju, tačno prognozirao svih osam ogleda na koje je tipovao.

Jedan od njih bio je i susret njemačke izabrane vrste s argentinskom. Paul je uzeo hranu iz posude na kojoj je bila njemačka zastava i tako "potpisao" poraz Argentinaca u četvrtfinalu takmičenja. Završilo je, podsjetimo, 4-0 za tim Joachima Löwa.

I dok su u oberhauzenskom akvariju zastave u utorak visile na pola koplja, a zaposlenici pisali u knjigu žalosti dojmove o uginulom mekušcu, pisao je po svom "zidu" na Twitteru i Maradona. Njegove su misli bile oprečne onima koje su popunile stranice knjige Paulovog doma.

"Drago mi je što si otišla, ti morbidna hobotnice. Naš poraz na Svjetskom prvenstvu je tvoja krivica", izjasnio se Maradona.