Derbi u subotu na Koševu
0

Dragan Jović: Vrijeme je da pobijedimo Borac

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Konferencija za medije FK Sarajevo odavno nije bila sadržajnija. Novinarima su se obratili Edis Kusturica, član UO, Dragan Jović, šef stručnog štaba, Samir Radovac, mladi prvotimac Bordo tima i Almir Hurtić, koordinator omladinskog pogona.

Konferenciju za medije je otvorio Kusturica koji je rekao da je zadovoljan dosadašnjom prodajom upravljačkih uloga, a da je plan prodaja hiljadu uloga i uliv 1,5 miliona KM u klub. Podsjećamo da sve zainteresovane osobe mogu kupiti ulog koji košta 1.500 KM, a da jedna osoba može maksimalno kupiti 20 upravljačkih uloga.

Naredna tema konferencije za medije, bio je Samir Radovac, omladinac FK Sarajevo koji je prije nekoliko dana potpisao profesionalni ugovor s prvim timom. Zanimljivo je da Radovac može napustiti FK Sarajevo nakon punoljetstva, ali uz obeštećenje od 250.000 eura.

Novopečeni prvotimac Sarajeva je rekao da su dvije uzbudljive sedmice iza njega, jer je imao mnogo poziva iz stranih klubova nakon odličnih utakmica u dresu kadetske reprezentacije BiH. Istakao je kako mu je čast što je postao član prvog tima sa samo 16 godina.

I Jović se složio s ocjenom Almira Hurtića da je Radovac vanserijski talent. Trener prvog tima FK Sarajevo se posebno zahvalio roditeljima mladog fudbalera, koji su odbili mnogo primamljivije ponude i odlučili da Samir obuče bordo dres, kako bi na njegovoj prodaji mogao zaraditi i matični klub.

Jović se osvrnuo i na predstojeću utakmicu protiv Borca, koja se igra u subotu u 19 sati. Jović je istakao kako je vrijeme da se tradicija sruši i upiše pobjeda protiv Borca.

"Očekuje na teška utakmica, a priče iz svlačionice Borca nam ne trebaju značiti ništa", rekao je Jović.