Želi opravadati povjerenje
0

Dragan Jović: Optimista sam, Sarajevo će se boriti za titulu

Razgovarao: Edin Isanović
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/ Sarajevo-x.com)
Dragan Jović (Foto: Feđa Krvavac/ Sarajevo-x.com)
Dragan Jović vodit će FK Sarajevo u nastavku prvenstva Premijer lige BiH. Radi se o strategu koji studiozno radi svoj posao, nameće visoke standarde profesionalizma, insistira na čvrstoći i agresivnosti. Mnogo pažnje posvećuje taktičkim finesama. U razgovoru za Sarajevo-x.com Jović govori o ambicijama kluba, radu na pripremama, borbi za naslov prvaka, navijačima...

Možete li nam u uvodu reći kako ste se osjećali kada ste imenovani za trenera Bordo tima?

Rekao sam odmah da je to privilegija, ali i velika obaveza. Ogromna su očekivanja i ambicije velikog kluba. Osjećaj časti brzo se pretvara u osjećaj odgovornosti. Na meni ja da opravdam ukazano povjerenje.

Kako ste zadovoljni sa radom ekipe na pripremama?

Prezadovoljan sam. Malo nas je vrijeme poremetilo, ali je Komitet za normalizaciju N/FSBiH na vrijeme reagovao i odgodio 16. kolo Premijer lige za sedam dana. U tom periodu doradili smo neke stvari koje smo propustili. Potpuno smo spremni za nastavak.

Šta će biti najjače oružje tima sa Koševa na proljeće?

Uspjeli smo izbalansirati tim, povećati konkurenciju i izjednačiti kvalitet. Praktično sada na svakoj poziciji imamo dva kvalitetna igrača. To je dobro.

Željezničar ima prednost od šest, a Široki Brijeg pet bodova. Može li Sarajevo voditi bitku za naslov prvaka?

Može. Ja sam veliki optimista i vjerujem da hoćemo. Objektivno, mi u ovom trenutku ne odlučujemo o tome sve dok nam konkurenti bježe šest odnsono pet bodova. Međutim, mi moramo biti posvećeni sebi i ići od utakmice do utakmice. Želimo osvojiti što više bodova, a ako se ukaže prilika dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo.

Jeste li zadovoljni radom svojih asistenata?

Svakako. Svi zaslužuju pohvale za svoj dosadašnji angažman.

U subotu se nastavlja Premijer lige BiH, a Sarajevo gostuje u Tuzli. Šta znate o Slobodi?

Tim sa Tušnja je dosta mijenjao ekipu. Kvalitetno su se pojačali. Poznavajući Darka Vojvodića mislim da je on dobro spremio ekipu. Sloboda i Sarajevo su stari rivali. Sigurno je da će biti zahtjevna i teška utakmica, ali se mi želimo predstaviti u najboljem svijetlu i idemo pokušati pobijediti.

Šta želite poručiti pristalicama bordo boje?

Mislim da imamo najveću navijačku skupinu u BiH. Želim da budemo zajedno, navijači nam itekako trebaju u našem poduhvatu. Zamolio bih ih da smanje pritisak na ekipu, za sve treba malo vremena, mada znam da su izgubili strpljenje. Ipak, kada krenu dobri rezultati podići će se i samopouzdanje. Neka budu uz nas i daju podršku, a igrači će sigurno to vratiti na terenu svojom borbenošću i profesionalnim odnosom.