David Trezeguet
0

"Doživotno sam Juventusov navijač"

Totalsport
David Trezeguet (Foto: AP)
David Trezeguet (Foto: AP)
Bivši francuski nogometni reprezentativac David Trezeguet (32), novi napadač u novopečenom španskom prvoligašu Herculesu iz Alicantea i dalje torinski Juventus nosi u srcu.

Proveo je Trezeguet deset godina u "staroj dami" kojoj je pristupio u transferu iz Monaca. Odigrao je 318 utakmica za Juve i postigao 171 gol.

"Deset godina u Juvetusu - to je velika ljubavna priča. Zauvijek ću biti navijač tog kluba. Najveći uspjeh koji sam s njima napravio bio je ulazak iz Serije B u talijansko nogometno prvenstvo. To je bilo fantastično iskustvo u kojem su navijači sve one koji su u klubu ostali tretirali poput heroja. Osjećao sam pripadnost i ljubav."

"Za nas su igrali klinci koji su sada nogometne zvijezde poput Giorgija Chiellinija i Claudija Marchisija. Osvoji li Juventus ponovno Ligu prvaka bit ću prvi koji će se odjenuti u dres s tri zvijezdice", kazao je Trezeguet, član Juveove ekipe koja je u sezoni 2002/03 osvojila elitno evropsko klupsko takmičenje i koji je u toj ekipi 2002. godine proglašen najboljim nogometašem Serije A.