Dimitar Berbatov
0

"Dosuđeni penal za nas je bio čist"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Bugarski nogometaš Manchester Uniteda Dimitar Berbatov branio je odluku sudije Howarda Webba o dosuđenom jedanaestercu za "crvene vragove" nakon samo 30 sekundi susreta protiv Liverpoola u sklopu 3. kola FA Cupa.

Upravo je na Berbatovu dosuđen jedanaesterac i to nakon pritiska Daniela Aggera. Webb je bez oklijevanja pokazao na bijelu tačku uz burno negodovanje Liverpoolovih igrača i navijača.

"Naravno da je bio penal. Bilo je dovoljno kontakta da izgubim balans, a ljudi znaju da ne padam na tlo tako lako. Mislim da je Liverpool odigrao dobru utakmicu, a da je golman Jose Reina bio njihov najbolji igrač. Skupio je nekoliko sjajnih odbrana, ali mi smo bili bolja ekipa", komentirao je Berbatov nakon susreta.

Druga sporta Webbova odluka zbila se u 32. minuti susreta kada je nakon starta na Michaelu Carricku isključen kapiten Liverpoola Steve Gerrard.

"Ja nisam dobro vidio incident, ali reakcija igrača oko sudije sugerirala je da je bilo za isključenje. Jednom kada je odluka donesena morate se s njom nositi", komentirao je strijelac jedinog gola na susretu Ryan Giggs.

Novi Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish, koji je u subotu preuzeo klupu od Roya Hodgsona, nije otvoreno prigovarao na spomenute Webbove odluke, ali je jasno aludirao da ih ne smatra ispravnima.

"Dvije odluke bile su važni faktori u utakmici, ali ako idete raspravljati o njima u detalje, onda oduzimate velik dio zasluga samim igračima. Manchester United je najbolji u ligi, fantastična su ekipa. Mislim da smo mi pokazali veliku hrabrost, a oni su učinili to isto u spoju s sjajnom podrškom koju su imali", rekao je škotski stručnjak.