Nogomet
23

Dortmund savladao Wolfsburg u gostima i smanjio prednost Bayerna na pet bodova

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Borussia Dortmund pobijedila je Wolfsburg na Volkswagen Areni rezultatom 2:1 u okviru 15. kola Bundeslige. Na taj način Milioneri su smanjili prednost Bayerna na pet bodova, nakon poraza Bavaraca od Monchengladbacha.

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu. Šanse su se redale ispred gola Benaglia. Nakon greške odbrane Wolfsburga, Reus je u 32. minuti zatresao mrežu domaćih. Zanimljivo, ovo je osmi pogodak Reusa u osmom međusobnom susretu ova dva kluba. U prethodnih sedam okršaja imao je i dvije asistencije. Prvi dio okončan je rezultatom 0:1.

U nastavku su domaći krenuli snažno. Rezervista Dost je u 60. minuti propustio veliku priliku. On je zamijenio Guilavoguija. Heckingovi izabranici su težili da izjednače, šanse su se redale ispred gola Burkija.

Činilo se da će na kraju biti 0:1, ali je dosuđen penal u 90. minuti za domaće. Pogodio je Rodriguez za 1:1. No, Kagawa je u drugoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu gostima.

Čini se da će nastavak Bundeslige biti bar malo zanimljiviji. Borussia sada ima 35 bodova, a Wolfsburg je ostao na 25.

Rezultati 15. kola: Schalke - Hannover 3:1, Gladbach - Bayern 3:1, HSV - Mainz 1:3, Hertha - Bayer 2:1, Ingolstadt - Hoffenheim 1:1, Köln - Augsburg 0:1, Wolfsburg - Dortmund 1:2.

Tabela: