Fuzija Slobode i Olimpica
0

Dorić: Prvi dan sam bio protiv, sada više nisam

Piše: D. Brkić
Sulejman Suljo Dorić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Sulejman Suljo Dorić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Sulejman Suljo Dorić, nekadašnji vođa navijačke skupine Fukare i aktuelni član Skupštine FK Sloboda, u svojim ranijim medijskim istupima usprotivio se ideji o ujedinjenju tuzlanskog kluba sa sarajevskim Olimpicom. Dorić, koji od 1977. godine ne propušta utakmice voljenog kluba, ističe kako je mnoge stvari razjasnio u razgovoru sa Nijazom Gracićem, vlasnikom FK Olimpic.
Sulejman Suljo Dorić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Sulejman Suljo Dorić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
"Prvi dan nakon što je obznanjena ideja o spajanju ovih klubova bio sam protiv toga, ne zbog Gracića, već zbog našeg predsjednika Kovačevića, koji je rekao kako ga Gracić nije nazvao. Sloboda nije vlasništvo jednog čovjeka, Sloboda je klub svih nas", kaže Dorić.

Inače, Dorić je javno, još prije imenovanja, kritikovao Merseda Kovačevića, a kaže kako je imao neoborive argumente. Odnosi nisu popravljeni ni nakon što je Kovačević postao predsjednik, a Dorić kaže kako će o mnogim stvarima progovoriti na sjednici Skupštine kluba.

"Razgovarao sam sa Gracićem i on mi je rekao mnoge stvari. Sloboda će zadržati svoje boje, grb, ime... Međutim, Gracić je istrajan u tome da on odlučuje skoro o svemu, jer će klubu donositi najviše novca. Prema posljednjim informacijama upravo zbog toga je i "zapelo" prilikom pregovora, a kako će se stvari razvijati ne znam ni sam. Ja sam uvijek bio za predsjednike koji su donosili novac klubu, a tako je i u ovom slučaju", kaže Sulejman Dorić.

U narednim danima očekuje se nastavak pregovora, a navijači Slobode se nadaju kako će njihov klub pod imenom Sloboda 1919 poslije 35 godina, odnosno nakon 1977. godine, ponovo igrati na evropskoj fudbalskoj sceni. Međutim, šta će biti sa uposlenicima kluba, sadašnjim fudbalerima koji imaju amaterske ugovore i privrednim subjektima koji su pozajmljivali novac FK Sloboda, za sada nije poznato.