Nogomet
3

Dopredsjednik Benfice: UEFA želi Juventus u finalu

Totalsport
Prvotimci Juventusa na treningu (Foto: AFP)
Prvotimci Juventusa na treningu (Foto: AFP)
Dopredsjednik novopečenog portugalskog prvaka Benfice iznio je teoriju koja se nimalo neće svidjeti čelnicima Evropske nogometne federacije (UEFA).

Dan uoči uzvratne utakmice polufinala Evropske lige između Juventusa i Benfice, Silvio Cervan je u razgovoru za Gazzettu dello Sport izjavio da bi UEFA u finalu više voljela vidjeti "staru damu". Benfica je, podsjetimo, u prvoj utakmici slavila s 2-1, a Juventus će u četvrtak pokušati nadoknaditi zaostatak na svome stadionu na kojem će se 14. maja igrati i finale.

"Prošlo je puno vremena otkad je jedan talijanski klub osvojio evropski trofej. Uopće ne sumnjam da bi UEFA, ponajprije zbog komercijalnih interesa, voljela vidjeti Juventus u finalu i na tronu. Osim toga, UEFA želi u utakmici Superkupa u Cardiffu imati klub s velikom historijom. No, i mi smo isto tako veliki klub", rekao je Cervan i dodao:

"Nogomet je sjajan ako se igra samo na terenu. Ali ako postoji vanjski interes koji okružuje utakmicu, više se ne može vjerovati u ljepotu nogometa".