LA Galaxy slavi
0

Donovan i Beckham u zagrljaju

Totalsport
Nakon razmirica kojima su obilježili posljednje mjesece David Beckham i Landon Donovan zagrljajima su dokazali da su dani nerazumijevanja iza njih.

Donovan, prva napadačka opcija Los Angeles Galaxyja, podsjetimo, optužio je svog suigrača i engleskog nogometnog reprezentativca za neprofesionalizam, što mu je ovaj u nekoliko navrata spočitao. Zahlađenje odnosa sada je iza njih, što su dokazali nakon 2-1 pobjede svoje momčadi protiv New England Revolutiona, svoje pete (uz remi) u posljednjih šest kola američkog nogometnog prvenstva (MLS).

Jedini pogodak za domaćina postigao je Ralston s bijele tačke u 83. minuti utakmice, čemu su prethodili golovi Donovana (21.) i Kirovskog (52.). Prvi zgoditak na utakmici Donovan je proslavio skokom u naručje nasmijanog Beckhama.

Obojica su nakon utakmice napustila svoju ekipu.

Beckham se priključio engleskoj reprezentaciji koju očekuje prijateljska utakmica protiv Nizozemske, a Donovan se zaputio prema Miamiju gdje se reprezentacija SAD-a priprema za kvalifikacijski gostujući ogled za SP protiv Meksika. Obojica se u Galaxy vraćaju u četvrtak.

Dodajmo i da je utakmicu pohodilo nešto manje od 27 hiljada navijača, s tim da je prosjek publike na stadionu Revolutiona oko 13 hiljada. Neki od njih ipak su jasno istaknuli da nisu na utakmicu došli vidjeti Beckhama. Potvrdili su to transparentom "Ovdje smo samo zbog Alana Gordona".

Dotični je član Galaxyja već šestu sezonu.