Robert Prosinečki
0

"Donio sam optimizam, a slobodnog vremena nemam"

Totalsport
Hrvatski trener Crvne zvezde Robert Prosinečki progovorio je u intervjuu za B92 o aktuelnim temama, prvoj fazi priprema i svojoj licenci, te slobodnom vremenu.

Prosinečki je na čelo Zvezde ustoličen prije mjesec dana i prvi dio priprema za proljetni dio sezone odrađen u Crnoj Gori je završen.

"Imali smo odlične uslovi u Budvi. Imali smo odličan teren, odličan hotel i mogli smo raditi u miru. Odigrali smo i tri utakmice i njima sam zadovoljan s obzirom na fazu priprema", rekao je Prosinečki čijoj momčadi sada predstoji drugi dio priprema u turskoj Antalyi.

"Nadam se da će u Turskoj sve izgledati još bolje jer ćemo tamo više vremena posvećivati igri, a manje trčanju. Imamo 15 dana u Antalyi, još 15 u Beogradu. Dakle, imamo dosta vremena da sve uigramo i prenesemo moje ideje i zamisli na teren."

Komentirao je Prosinečki i val optimizma koji je donio njegov povratak u Zvezdu, klub s kojim je 1990/91 kao igrač osvojio Kup prvaka (današnja Liga prvaka, op.a.). Ciljevi Zvezde su naslovi u domaćem prvenstvu i Kupu, a očekivanja navijača su velika.

"Ma to je normalno, u Zvezdi uvijek postoji pritisak, a ko kaže drugačije, ne govori istinu. Ništa ne možemo obećati, a da želimo oba trofeja, to je sigurno, pa ćemo vidjeti. Igrat ćemo prepoznatljivo, imamo dobar kadar igrača."

O problematici zvanoj trenerska licenca Prosinečki kaže:

"To je normalno da se priča i piše o tome. I to je u redu, mora se o nečemu pisati. Vidjet ćemo, ja mislim da će biti u redu, a vrijeme će pokazati. Ja sada samo razmišljam kako da se ekipa pripremi čim bolje, kako da momci budu fizički spremni. To je najvažnije. Jer kada su spremni, onda možemo raditi na taktici, sve ono što sam zamislio na taktičko-tehničkom planu."

Na pitanje da li je naišao na neki izazov otkako je preuzeo kormilo beogradskog kluba, bivši član stručnog štaba hrvatske reprezentacije odgovara.

"Ljudi su mojim dolaskom postali veći optimisti. Ne želim reći da sam pretplaćen da nešto osvojim. Ono što znam je da će ekipa izgledati dobro, da će igrati nogomet, dominirati, igrati napadački, a to je ono što vojska navijača želi. Vjerujem da i momci imaju velike ambicije, da ih se zapamti da kao nogometaše Crvene zvezde, sa nekim naslovom, da ostave trag."

Na kraju je Prosinečki komentirao i kako stoji sa slobodnim vremenom.

"Sada je gotovo, jednom kada uđeš u sve ovo, onda razmišljaš samo o nogometu. Čak i kad imaš slobodno vrijeme, razmišljaš o stvarima vezanim uz nogomet. Da li Ninkov, Milovanović... kakav trening spremiti igračima, kako ih učiniti boljima. Znači samo nogomet, a slobodno vrijeme - nula."