Ćiro, Mamić, Džajić u Brčkom
0

Donatorska večera sa fudbalskim legendama

SRNA
Foto: Brckosport.net
Foto: Brckosport.net
Uprava FK "Jedinstvo" iz Brčkog pod pokroviteljstvom gradonačelnika Dragana Pajića i predsjednika Skupštine Mirsada Đape u četvrtak, 7. maja, organizuje donatorsku večeru kojoj će prisustvovati fudbalske legende - Miroslav Ćiro Blažević, Dragan Džajić, Zdravko Mamić, Refik Šabanadžović i Dušan Savić, potvrdio je danas predsjednik kluba Slobodan Tešić.

"Ovo je početak obilježavanja 90 godina postojanja i rada FK 'Jedinstvo' koji se trenutno nalazi u teškoj situaciji i prikupljena sredstva će nam poslužiti da se do kraja prvenstva održimo u prvoj ligi", rekao je Tešić i podsjetio da je lokalna vlada nedavno izdvojila pomoć od 100.000 KM.

On je na konferenciji za novinare najavio da su za kasnije planirani i dvodnevni prijateljski susreti fudbalskih klubova - zagrebačkog "Dinama", beogradske "Crvene Zvezde", "Sarajeva" iz Sarajeva i brčanskog "Jedinstva", koji će biti ogranizovani u Brčkom, povodom završetka izgradnje južne tribine na gradskom stadionu.

Tešić je govoreći o stanju u klubu istakao da će za njegovu konsolidaciju biti neophodno izdvajanje oko 350.000 KM godišnje, a da je pomoć Brčko Distrikta do sada iznosila samo 31.000 KM.