VTB liga
0

Domercantovih 20 poena, Unics stigao do četvrte pobjede

Totalsport
Henry Domercant
Henry Domercant
U 5. kolu VTB lige - grupa A Unics Kazan je, savladavši Krasnye Krylyu sa 76-65, upisao četvrtu prvenstvenu pobjedu.

Unics je, očekivano, ostvario pobjedu nad gostima iz Samare. Dosta dobro su se gosti držali prvo poluvrijeme, no u pretposljednjih 10 minuta naprosto su se raspali. U tom je periodu domaći sastav poveo sa 13 koševa razlike, što je na kraju bilo nedostižno za njihova protivnika.

Briljantnu je partiju u dresu pobjedničke momčadi pružio bh. reprezentativac Henry Domercant koji je za 32 minute i 13 sekundi, koliko je proveo na parketu, ubacio 20 koševa, tome pridodao 2 skoka i 1 asistenciju.

"Domi" je do 20 poena stigao zahvaljujući prije svega stoprocentnom učinku šuta za tri poena (5/5), za dva poena je jednom pogodio iz dva pokušaja, te je realizirao sva tri slobodna bacanja. Ukupno je u VTB ligi postigao 79 koševa u pet odigranih mečeva, odnosno 15.8 u prosjeku.

Dvoznamenkasti su u njegovoj ekipi bili još Alexes Savrašenko (13 poena) te Lynn Greger (11p). Savrašenko je imao i double-double učinak, jer je za 27 minuta i 20 sekundi na parketu došao do 11 skokova.

Na drugoj strani najraspoloženiji bio je Rush Lonniel sa 17 poena, 3 skoka i 5 asistencija. Aaron Miles je ubacio 13 koševa.

Unicsu je ovo bila četvrta pobjeda (imaju jedan poraz), treća u trećoj domaćoj utakmici. Khimki je zasad jedina neporažena momčad u VTB ligi.

VTB liga, grupa A:

Unics Kazan - Krasnye Krylya 76-65