Francuski nogometni savez
0

"Domenech vodi Francusku na SP"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako se Francuska na neuvjerljiv način i zahvaljujući sudačkom previdu plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo  u Južnoafričku Republiku, pozicija izbornika Raymonda Domenecha ostaje čvrsta.

Potvrdio je to potpredsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet.

  • U savezu nemamo nikakvih problema s Domenechom. Jako ga poštujem i ja osobno i svi u savezu i on će ostati naš izbornik. Hrabro je vodio momčad u teškoj atmosferi, kojoj je možda sam pridonio svojim stilom komunikacije, ali igrači i osoblje ga vole i s njima ima čvrste veze - rekao je Le Graet.

Francuska je izborila SP u razigravanju protiv Irske ukupnim rezultatom 2-1, a odlučujućem golu Williama Gallasa u 13. minuti produžetka uzvratne utakmice igrane na Stade de Franceu prethodilo je igranje rukom Thierryja Henryja koje glavni sudac Martin Hansson kao niti njegovi pomoćnici nisu uočili iako je bilo preočito.

Interesantan je podatak da bi Domenech, koji je na klupi “tricolora” od 2004. godine, pobjedom u uzvratnom dvoboju protiv Irske postao najuspješnji francuski izbornik po broju ostvarenih pobjeda. Naime, Francuska je pod Domenechom slavila 40 puta u 72 utakmice koliko ih je dosad vodio, dok ih je rekorder Michel Hidalgo, ostvario 41 u 75 utakmica.