Nogomet
0

Domenech odredio 23 igrača za SP

FENA
Raymond Domenech (Foto: AP)
Raymond Domenech (Foto: AP)
Selektor francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech odredio je 23 igrača za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

"Dvadesettri igrača koja su u trening kampu u Tignesu nastupit će na SP-u", poručio je Domenech, koji je odlučio da u ekipi ostavi Williama Gallasa.

Francuski selektor, koji do 1. juna treba da ozvaniči svoj spisak, uvjeren je da će Gallas biti potpuno spreman za SP. Branič Arsenala ima problema s povredom mišića od marta.

Domenech, koga će nakon SP-a na kormilu reprezentacije zamijeniti Laurent Blanc, u Tignes je pozvao 24 nogometaša, ali je veznjak Reala Lassana Diarra odustao od nastupa zbog stomačnih problema.

Francuska će na SP-u nastupiti u A-grupi sa selekcijama Južne Afrike, Urugvaja i Meksika.

Spisak francuske reprezentacije:

Golmani: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cedric Carrasso (Bordeaux)

Odbrana: Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Bacary Sagna, William Gallas, Gael Clichy (svi Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), Sebastien Squillaci (Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Marc Planus (Bordeaux),

Vezni red: Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribery (Bayern) Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal),

Napad: Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cisse (Panathinaikos), Sidney Govou (Olympique Lyon), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille).