Nogomet
0

Domenech očekuje poziv za svjedočenje

FENA
Foto: AFP;
Foto: AFP;
Aktualni selektor francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech poručio je UEFA-inom predsjedniku Michelu Platiniju da je oduševljen prilikom da ispriča sve o utakmici koju su Italijani kupili.

Radi se o dvoboju mladih reprezentacija Francuske i Italije 1999. godine, kada je Domenech bio selektor mladih Francuza. U nedavnom je intervjuu ustvrdio da su Italijani kupili suca te utakmice.

"UEFA je zatražila istragu i mogu samo reći da im se s užitkom stavljam na raspolaganje. Otići ću na saslušanje čim me Platini pozove", kaže Domenech. "Ispričao sam samo dio priče. Sve ću ostale detalje rado podastrijeti čovjeku koji će voditi istragu. Ne bojim se ničeg drugog osim nogometnog poraza".

U spornom prošlosedmičnom intervjuu francuski je selektor izjavio da nije on taj koji je izmislio sudačku sagu u Italiji, kao i to da su dogovaranja prirodna stvar u italijanskom nogometu.

Predsjednik Evropske nogometne federacije Michel Platini zaprijetio mu je da će ga kazniti ne bude li u stanju dokazati to što govori.