Nogomet
0

Domenech igrače nazvao imbecilima!

Totalsport
Raymond Domenech (Foto: AP)
Raymond Domenech (Foto: AP)
"Proveo sam 45 minuta uvjeravajući igrače da je njihova odluka o štrajku imbecilna!", izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Raymond Domenech.

Selektor francuske reprezentacije tako je nastavio vulgaran sukob sa svojim nogometašima koji razara nacionalnu vrstu, dokazavši da ne zna šta radi. Njegovu nasljedniku Laurentu Blancu neće biti lako.

"Učinio sam sve što sam mogao da ih uvjerim da je to što rade zastranjivanje, imbecilnost, glupost kakva nije viđena", rekao je Domenech pred novinarima dan uoči utakmice Francuza s Južnoafrikancima u Bloemfonteinu, jasno dajući dao do znanja da su nakon štrajka igrači ostali usamljeni.

Iako se u nedjelju svima činilo da svojim iskazom pred novinarima staje na stranu igrača, jer je pročitao njihovo saopćenje o odbijanju treninga i rekao da je Anelki oprostio uvredu još na poluvremenu, te da ga ne bi kaznio da informacija o njegovu vulgarnom ispadu nije došla u medije, Domenech je preko noći totalno okrenuo ploču.

"Kao prvo, želim reći da je kazna Nicolasu Anelki sasvim opravdana. U tome apsolutno podržavam Francuski nogometni savez. Niko nema pravo tako se ponašati. Niti u svlačionici, niti bilo gdje drugdje."

"Pismo igrača nisam pročitao zato jer sam se s njima solidarizirao, već stoga da francuska javnost vidi u čemu je riječ. Pogriješio sam samo što jasno nisam dao do znanja da takav dokument i takav stav nipošto ne mogu podržati", rekao je selektor.