Marouane Chamakh
0

"Dolaskom u Arsenal ostvario mi se san"

Totalsport
Marouane Chamakh (Foto: AFP)
Marouane Chamakh (Foto: AFP)
Marokanski 26-godišnji nogometni reprezentativac Marouane Chamakh, koji je u petak potpisom za Arsenal pojačao napadački red "topnika", tvrdi "da mu je oduvijek cilj bio zaigrati u Premiershipu".

Chamakh je u osam godina provedenih u francuskom Bordeauxu odigrao 293 utakmice za "Žirondince" i zabio 93 gola. Protekle sezone istekao mu je ugovor s Bordeauxom, te je bilo sasvim izvjesno da će karijeru nastaviti u Engleskoj. Iako je pregovarao i s Liverpoolom i Tottenhamom, ciljao je prelazak baš u Arsenal, a želja mu se i ostvarila.

Arsenal nije objavio nikakve detalje ugovora kojeg je potpisao s marokanskim napadačem, osim da je u pitanju "dugoročni ugovor".

"Veliko je zadovoljstvo potpisati za Arsenal, to je ostvarenje mog sna. Uvijek mi je bio cilj zaigrati u Engleskoj, a Arsenal je odabir mog srca. Moj omiljeni klub. Stoga nisam ni najmanje oklijevao kada su me pozvali", rekao je Chamakh.

Prošle sezone postigao je 10 golova u prvenstvu za Bordeaux, a u sezoni prije toga, u kojoj je Bordeaux osvojio naslov prvaka Francuske, te tako prekinuo sedmogodišnju dominaciju Lyona, mreže je u Le Championnatu tresao 14 puta. Iako je rođen u Francuskoj, te je odrastao u toj zemlji, odlučio je igrati za Maroko, domovinu svojih roditelja. Za Maroko je Chamakh odigrao 53 utakmice i zabio 27 golova.

"Chamakh je dokazao da je veliki igrač svojim partijama proteklih sezona u Bordeauxu i reprezentaciji Maroka. Pratili smo ga duže vrijeme i jako se radujemo što nam se priključio. Držim da ima sve predispozicije za dobru prilagodbu na nogomet u Engleskoj. Ne samo da je odličan nogometaš, već je i veliki borac. Jako dobro igra u zraku i pravi je timski igrač. Bit će značajno pojačanje za Arsenal", izjavio je menadžer tima iz sjevernog Londona, francuski stručnjak Arsene Wenger.