Provod u slobodno vrijeme
0

VIDEO / Dok Ronaldinho svira sambu, Messi trenira

Totalsport
Messi (Foto: AP)
Messi (Foto: AP)
Nekoć je igru Barcelone s uspjehom nosio Ronaldinho. Sada to već neko vrijeme jednako dobro radi Leo Messi. Dvojica majstora nogometne lopte igrali su u Barçi zajedno, no nikad se nisu ponašali slično.

Enormne razlike u njihovim karakterima vidljive su i po posljednjim vijestima koje o njima dolaze. Tridesetogodišnji Brazilac u srijedu je tako snimljen u Milanu na koncertu poznate brazilske samba-grupe Fundo de Quintal.

Tokom koncerta sunarodnjacima se na bini aktivno priključio i najbolji nogometaš svijeta iz 2005. godine, svirajući o udaraljke koje je u dva navrata mijenjao.

S druge strane, dok se Ronaldinho nastavlja opuštati očito nezainteresiran za vraćanje u optimalnu formu, Leo Messi je slobodno jutro proveo trenirajući.

Preciznije, trener Barcelone Josep Guardiola ostavio je svojim igračima izbor odmarati ili dobrovoljno trenirati u njihovoj kineskoj bazi, gdje se Katalonci nalaze na dalekoistočnoj turneji. Od svih igrača u kadru, na teren je istrčao jedan jedini, i to najbolji nogometaš svijeta u prošloj, 2009. godini.

Barcelonski Sport piše da 23-godišnji Argentinac osjeća da previše u formi zaostaje za saigračima. Stoga se na treningu posvetio najprije dugoj trkačkoj dionici i radu na izdržljivosti, a potom je odradio trening s loptom.